[Hogyan] Windows 10 Rollback Utility – Visszatérés Windows 7/8.1-re

A Microsoft Windows 10 kampánya kétségtelenül erőszakos, melynek sokan áldozatául esnek, és teljesen véletlenül frissítik jól működő és megszokott Windows 7 vagy 8.1 rendszerüket. Sokan nem tudják, de van lehetőség Downgrade-re, ami annyit tesz, hogy visszaállíthatjuk régi Windows-unkat pár kattintással. Sajnos erre a műveletre csak 30 nap áll rendelkezésünkre, de több módszer is akad rá. Az egyik maga a beépített megoldás, ami a Gépházban érhető el, a másik pedig a 3rd party alkalmazások által kínált megoldások.

 

Windows 7/8.1 rendszer visszaállítása Windows 10 Rollback Utility segítségével

A Windows 10 Rollback Utility egy ingyenes alkalmazás, amit az EasyBCD fejlesztői hoztak össze. Maga a program az Easy Recovery Essentials-ön alapul, így szükségünk lesz hozzá egy CD-re vagy egy USB-s adathordozóra. A használata nagyon egyszerű. Letöltjük az alkalmazást innen, kiírjuk egy CD-re, vagy egy pendrive-ra mondjuk a Rufus-szal (Hiszen az a kedvencünk. Ugye?! :D), és arról bootolunk következő indításkor. Innentől körülbelül 30 másodperc alatt vissza is állíthatjuk előző rendszerünket, mint azt a videó is mutatja.

               

Természetesen ehhez a módszerhez is szükséges, hogy a frissítéstől számított 30. napon belül végezzük el, illetve kötelező a Windows.old mappa megléte.

Mi a rossz marketing és az agresszív frissítési hullám ellenére sem buzdítunk senkit a Windows 10 elhagyására, hiszen ezektől eltekintve egy a Windows 7-hez hasonló szerethető rendszert készített a Microsoft, amivel még a DW Staff tagok többsége is meg van elégdve.

forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.