Külön Windows 10 készült a kínai kormánynak, amiből kikerült az adatgyűjtés

Külön Windows 10 készült a kínai kormánynak, amiből kikerült az adatgyűjtés…. ( hát igen ott még mindig fegyelem uralkodik, Magyarország ezt soha nem fogja elérni)…

A Microsoft minden felmerülő kérdés esetén hajlamos bőszen terelni a témát azzal kapcsolatban, hogy a Windows 10 rendelkezik-e adatgyűjtő funkciókkal, vagy sem, de most közvetetten mégis elismerték, hogy az operációs rendszerrel bármi kinyerhető a felhasználókról.

A WSJ információi szerint ugyanis a Microsoft a China Electronics Technology Group segítségével összerakott egy olyan Windows 10 operációs rendszert, amely kifejezetten a kínai kormány számára készült, és emiatt kikerült belőle minden olyan opció, amely az adatgyűjtésre fókuszált, vagyis képtelenné tették a szisztémát a kémkedésre.

Kína egyébként különösen nagy fejtörést okoz a Microsoft számára, akiket az ottani kormány a Windows 8 miatt korábban be is perelt, a biztonsági problémák miatt pedig éveken át nem is tudtak megmaradni az ottani politikai szektorban – ami óriási kiesés volt számukra -, de Kína végül belátta, hogy a saját fejlesztésű rendszerükkel, avagy a Kylinnel képtelenek megfelelő alternatívát biztosítani a Windows-nak.

Emiatt tárgyalásokat kezdeményeztek a Microsoft munkatársaival, aminek az eredménye egy olyan, kínai informatikusok bevonásával átalakított Windows 10 lett, amiből minden telemetrikai és adatgyűjtő komponenst kivettek. Gonoszkodás ON: vajon maradt még így valami az operációs rendszerben a Painten és a számológépen kívül?

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük