Letilthatják a torrenteket Windows 10-en

Több torrentoldal megvonta a támogatást a Microsoft új operációs rendszerétől az új biztonsági beállítások miatt.

Egyre több torrentoldal tiltja le a Windows 10-et futtató számítógépeket. A Microsoft operációs rendszerét már korábban is sok kritika érte új biztonsági beállításai miatt, most azonban a torrent trackerek is nemtetszésüket fejezték ki.

Miután a múlt héten már arról számoltak be, hogy a Windows 10 automatikusan törölheti az illegálisan letöltött filmeket és szoftvereket – ez persze nem igaz –, most már több forrás számolt be arról, hogy egyes trackerek nem elérhetők az új rendszerrel, és a jövőben még több juthat erre a sorsra. 

Azaz Windows 10 alatt nem tudják figyelni mely felhasználó milyen fájlt milyen sebességgel tölt fel és le, milyen adatmennyiséget forgalmazott eddig, így nem lehet a kapcsolatokat a legoptimálisabban szétosztani.

A torrentoldalak vezetői ezért úgy döntöttek, hogy letiltják az operációs rendszert használó gépeket, mert az harmadik félnek ad ki információkat a felhasználók adatforgalmazásáról, így attól tartottak, hogy a kiadók és forgalmazók könnyebben tudnak fellépni ellenük a szerzői jogok megsértéséért.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük