Sérült usb helyreállítás

Biztos sokatokkal előfordult már, hogy egyik napról a másikra megmakacsolta magát a régi pendrive-otok és hirtelen elveszett róla minden adat, aztán formázás után pedig nem a gyári kapacitását írta ki. Utóbbi problémára nyújt megoldást a mostani rövid bejegyzésem, melyben ismertetem a teendőket:

1.) Parancssorba írd be a “DISKPART” parancsot (gyengébbek kedvéért a parancssor megnyitása: Start menü –> cmd); utána ezt kell, hogy lásd: DISKPART>

2.) Írd be, hogy “LIST DISK” hogy kiderítsd az USB eszközöd kötetszámát.

3.) Írd be, hogy “SELECT DISK 2” (ha az USB eszközöd a 2-es; értelemszerűen helyettesítsd a megfelelő számmal, amelyik nálad az aktuális USB meghajtó); A Diskpart megerősíti, hogy mostantól ez a kiválasztott meghajtó: “Disk 2 is the selected disk.”

4.) Írd be, hogy “SELECT PARTITION 1” (ez a parancs kiválasztja, hogy az első legyen az egyedüli partíció, a kisebb pedig törlődni fog, hogy visszakapd az eredeti méretet, tehát a teljes partíció méretet). A Diskpart megerősíti, hogy az első partíció a kiválasztott: “Partition 1 is now the selected partition.”

5.) Írd be, hogy “DELETE PARTITION“. Ez törli a régi partíciót. Vigyázat! Itt akkor sincsenek figyelmeztető ablakok, ha volt létező adatod rajta – győződj meg róla, hogy előzőleg lementettél minden adatot!

6.) Írd be, hogy “CLEAN“. Felugrik a formázóablak egyelőre ismeretlen kötetmérettel. Nyomj egy formázást.

7.) Visszatérve az előző ablakhoz: Írd be, hogy “CREATE PARTITION PRIMARY” hogy létrehozz egy új, teljes méretű partíciót. A Diskpart megerősíti, hogy a partíció létrehozása sikeres volt: “Diskpart succeeded in creating the specified partition.” Most beírhatod újra, hogy “LIST PARTITION” és íme a pendrive eredeti mérete.

8.) Írd be, hogy “EXIT” hogy kilépj a programból. Most már formázhatod a pendrive-odat a szokásos módon Sajátgépben, hogy újra használatba vehesd a régi-új eszközöd.

forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük