Akadozik és megszakad a vezeték nélküli internetkapcsolata ?

Interferencia és gyenge lefedettség  WiFi hálózatoknál  :
Gondolkozott már azon , miért szenved a lassú letöltési sebességtől?
Miért bont a kapcsolata és akadozik a böngészés ?
Miért nem javul a Wi-Fi teljesítménye, ha újabb és újabb vezeték nélküli hozzáférési ponttal bővíti a zsúfolt hálózatot?

A válasz az azonos csatornából származó zavartatásban keresendő.
Ez akkor lép fel, ha több hozzáférési pont ugyanazt a Wi-Fi csatornát használja, mivel az egymás ellen dolgozó állomások keltette interferencia rontja a rendszer teljesítményét. A jelenség minden hálózatban fellép, ugyanakkor kevésbé ismert a teljesítménycsökkenés mértéke. Egy nagyobb lakóközösségnél egymás mellett sokszor 10-15 hálózat is működik . Így biztosan valakivel azonos csatornán leszünk és zavarjuk egymást .

Mindannyian szeretünk nagy felbontású videókat streamelni vagy folyamatos adatkapcsolatú mobileszközön böngészni, ugyanakkor az ezt lehetővé tevő, új generációs 802.11ac szerinti hozzáférési pont technológiáért súlyos árat fizetünk: folyamatosan csökkennek a rendelkezésre álló csatornák, amiken így több hozzáférési pont kénytelen osztozkodni, vagyis nő a zavartatás. A közeljövő újabb és újabb technológiái még szűkebben bánnak majd a Wi-Fi csatornákkal, ezért a probléma fokozódása várható.

 

De ki lehet-e küszöbölni az interferenciát? Az adóteljesítmény csökkentése kézenfekvő megoldásnak tűnhet, viszont az a lefedettségi értékek romlását, illetve holtterek megjelenését vonja maga után. A megfelelő hatótávolság, a nagy teljesítmény és a csökkentett zavartatás hármasát csakis igazi technológiai áttöréssel lehet elérni.

Ha minden lehetséges műszaki megoldást  kipróbált  és nem javult a kapcsolat akkor a megoldás az  okos antenna technológia.

 

Okostelefonra  töltse le a wifi analyzer alkalmazást .


Feltérképezheti a vett jel erősségét a különböző helyeken vagy szobákban . Ha gyenge a vett jel az adott helyen , akkor akadozhat illetve megszakadhat az internet kapcsolata  .

forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük