10 év után Windows 7-támogatás hamarosan megszűnik

10 év után a végéhez közeledik, és 2020. január 14-én megszűnik a Windows 7 támogatása. Tisztában vagyunk vele, hogy a váltás nehézségekkel járhat, ezért örömmel segítünk a következő lépésekben és a támogatás megszűnésével kapcsolatos kérdései megválaszolásában.


Mit jelent a támogatás megszűnése?

A Windows 7-támogatás 2020. január 14-ei megszűnése után a számítógép továbbra is működni fog, de a Microsoft nem biztosítja a következőket:

  • Műszaki támogatás probléma esetén
  • Szoftverfrissítések
  • Biztonsági frissítések vagy javítások

Bár továbbra is használhatja Windows 7-et futtató számítógépét, a folyamatos szoftver- és biztonsági frissítések nélkül jobban ki lesz téve a vírusoknak és rosszindulatú programoknak. A biztonság megőrzésének legjobb módja, ha Windows 10-re vált. A Windows 10 pedig egy új számítógépen nyújtja a lehető legjobb élményt. Ugyan a Windows 10 régebbi eszközére is telepíthető, ezt nem javasoljuk.


Hogyan tudom a személyes fájljaimat egy új számítógépre áthelyezni?

A OneDrive felhőtárhely-szolgáltatás használatával egyszerűen áthelyezheti fájljait és fényképeit az új számítógépére. Internet-hozzáférés és néhány kattintás segítségével biztonsági másolatot készíthet fájljairól a felhőbe, majd amikor készen áll, egyszerűen szinkronizálhatja azokat az új számítógépre. A fájlok új számítógép és a felhő közötti szinkronizálása révén a számítógépen tárolt fájlokhoz akkor is hozzáférhet, amikor nincs internet-hozzáférése, míg a OneDrive szolgáltatásból helyreállíthatja azokat, ha valamilyen probléma történik. A fájlok módosítása esetén a OneDrive automatikusan megtartja mindkét verziót a szinkronizálás során.ÚTMUTATÁS A FÁJLOK ÁTHELYEZÉSÉHEZ A ONEDRIVE SEGÍTSÉGÉVEL

Megjegyzés: ezek az utasítások Windows 7-felhasználóknak szólnak. A OneDrive-kliens a Windows 8 része, ezért a Windows 8 és Windows 8.1 rendszert futtató felhasználók is ugyanezeket az utasításokat használhatják, azzal a kivétellel, hogy az alkalmazást nem kell telepíteniük.

Ha a OneDrive nem a legjobb megoldás Önnek, külső merevlemezt vagy a Windows Biztonsági mentés és visszaállítás funkcióját is használhatja.

Windows 7-es számítógépem működése meg fog állni 2020. január 14-én?

Nem. A Windows 7 támogatása megszűnik, de a szoftver továbbra is működni fog. 2020. január 14. után a Windows 7-et futtató számítógépekhez megszűnnek a biztonsági frissítések. Ezért fontos, hogy egy modern operációs rendszerre, például a Windows 10-re váltson, amely biztosítja a legújabb biztonsági frissítéseket, hogy Ön és adatai biztonságban maradjanak. Ezenkívül a Microsoft ügyfélszolgálata nem fog technikai támogatást biztosítani a Windows 7-hez.

Hogyan juthatok hozzá a Windows 10-hez?

Windows 10 frissítés meglévő számítógépére is megvásárolható, azonban a Windows 7 tíz évvel ezelőtti megjelenése óta a számítógépek jelentős változáson mentek keresztül. A modern számítógépek gyorsabbak, erősebbek és kisebbek is – emellett pedig előre telepítve van rájuk a Windows 10!

Ingyenesen frissíthetek Windows 7-ről Windows 10-re?

A Windows 10 első megjelenésekor a promóciós időszakban ingyenes volt a frissítés, azonban ez az ajánlat 2016. július 29-én lejárt.

Még ma megvásárolhatja és letöltheti eszközére a Windows 10-et. Ha azonban a számítógépe három évnél régebbi, hasznos lehet, ha fontolóra veszi egy új eszköz megvásárlását. Szívesen segítünk találni Önnek egy számítógépet, ami gyorsabb, biztonságosabb és a Windows 10 minden új funkcióját biztosítja, mielőtt még a jelenlegi számítógépe lelassulna.

Átvihetem az új számítótógépre a parancsikonokat és az IE-kedvenceket?

Amikor új Windows 10-es számítógépre vált, egyszerűen átviheti az új gépre az Internet Explorerben kedvencként mentett oldalakat. Ezek az utasítások segítséget nyújtanak az IE-kedvencek gyorsabb és biztonságosabb Microsoft Edge-be történő áttelepítéséhez. A Windows 10-ben a valószínűleg Ön által is ismert Internet Explorer 11 böngésző is megtalálható. Emellett azonban a kifejezetten a Windows 10-hez tervezett, gyorsabb és biztonságosabb Microsoft Edge böngészőt is tartalmazza


Támogatja a Windows 10 digitális toll vagy érintőceruza használatát?

Igen. A Windows 10 innovatív és rugalmas Windows Ink technológiája révén gyorsan reagáló digitális tollat használhat, így ötleteinek semmi sem szabhat határt. Rajzolás, jegyzetelés, navigálás és vázlatkészítés: a Windows Ink segítségével kreatívabban és hatékonyabban dolgozhat. A Power Ink technológia csak digitális tollal használható táblagépeken és számítógépeken érhető el. A digitális toll külön vásárolható meg.


Hogyan jelentkezhetek be a Windows 10-be jelszó nélkül?

Windows 10-es eszközét a jelszó nélküli Windows Hello bejelentkezési funkció használatával is feloldhatja. Windows 10-es számítógépe leggyorsabb és legbiztonságosabb feloldásához használja arcát, ujjlenyomatát vagy egy társeszközt2. A Windows Hello funkciót támogató eszközökön a felhasználók jelszó megadása nélkül, automatikusan átugorhatják a bejelentkezési képernyőt.

Melyik Windows 10-verzió a megfelelő választás számomra?

A Windows 10 több verzióban is elérhető, így mindegy, hogy személyes, munkahelyi vagy oktatási célra használja számítógépét, meg fogja találni az Önnek tökéletes megoldást.

Windows 10 Home tökéletes választás személyes és otthoni felhasználásra, míg a szakemberek számára készült Windows 10 Pro a Windows 10 Home funkciói mellett olyan további funkciókat is tartalmaz, mint a BitLocker, a távoli asztal és a tartományhoz való csatlakozás.

Az irodában és az irodán kívül egyaránt fokozott biztonságot és kiváló teljesítményt kereső felhasználóknak az S módú Windows 10-et ajánljuk. Az S módú Windows 10 kizárólag a Microsoft Store-ból származó alkalmazásokat futtat, így nap mint nap gyors futtatást és biztonságosabb működést tesz lehetővé.

Következő cikkben arról fogok írni, melyik windows verziót érdemes választani otthoni illetve vállalati felhasználásra.

Ha szeretne segitséget kérni az adatai biztonsági mentéséhez és vagy visszaállitásához. A kapcsolat menüpont alatt tehetik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük