Törölt adatok visszaállítása

 Kérjen árajánlatot még ma!

Törölt fájlok visszaállítása ,törölt, formázott, újra particionált vagy akár sérült adathordozóról is!

MEREVLEMEZ, WINCHESTER, HDD:

– Kattogó külső- vagy belső merevlemez esetén nagy valószínűséggel mechanikai hibáról beszélhetünk, aminek az oka leesés, ütődés, vagy egyszerűen az eszköz elhasználódása, gyártási hibája lehet. Az ütemes kattogást az okozza, hogy a merevlemez belsejében lévő író-olvasó fejszerelvény folyamatosan pásztázza az adatterületet, de nem talál értékelhető adatokat. Ez főként a fejszerelvény sérülése vagy hibája, hibás szektorok, sérült lemeztányér vagy elektronikai hiba miatt fordulhat elő.
Az adatmentést laborban, tiszta térben, az eszközt megbontva fejszerelvény- vagy lemeztányér átemeléssel, elektronikai- és szoftveres módosításokkal végezzük a legtöbb esetben.

– Nem észlelhető külső merevlemez esetén, ha halljuk működni az eszközt, akkor a kattogó merevlemeznél ismertetett hibák valamelyike, illetve egyéb szoftveres problémák fordulhatnak elő. Ha teljesen hangtalan az eszköz, akkor elektronikai hibával, illetve a forgató motor megszorulásával állhatunk szemben.
Az esetek egy részében megbontás nélkül menthetőek az adatok, nagyobb eséllyel viszont laboros beavatkozás szükséges.

PENDRIVE, MEMÓRIAKÁRTYA:

– Formázást ajánl sok esetben a számítógép, ha a pendrive vagy memóriakártya nem megfelelően működik. Nagyon fontos, hogy ne formázzuk le ilyenkor az eszközt, hanem leválasztás után juttassuk szakértő kezekbe. Ennél a hibajelenségnél jó eséllyel menthetőek az adatok, ám szakszerűtlen mentési kisérlettel akár végleg elérhetetlenné teheti fájljait.
Az adatmentést megfelelő, professzionális célhardverekkel és szoftverekkel végezzük.

– Meghajtóhibáról akkor beszélünk, ha az eszközt érzékeli a gép, de a meghajtók között nem jelenik meg a pendrive vagy memóriakártya betűjele, illetve hibás méretű, vagy üres kötetként szerepel ott. Ezt okozhatja a partíciós tábla hibája, illetve egyéb szoftver- vagy hardverprobléma. A hozzá nem értő mentési kísérlet ebben az esetben is helyreállíthatatlan hibákhoz vezethet.

– Nem észlelhető pendrive vagy memóriakártya esetén minden bizonnyal fizikailag sérült vagy chip-hibás eszközzel állunk szemben.
Bármilyen is legyen a pendrive vagy memóriakártya állapota, nálunk jó kezekben van. Súlyosan sérült, megégett, kettétört eszközről is több ízben hajtottunk már végre sikeres mentést.

 

MOBILTELEFON, TABLET:

– Sikertelen szoftverfrissítés a legtöbb esetben ahhoz vezet, hogy működésképtelenné válik a készülék, így az adatokhoz sem lehet hozzáférni. Az esetek nagyobbik részében szakszerű beavatkozással menthetőek az adatok, legyen az fotó, névjegyzék, üzenet, vagy egyéb, a készüléken tárolt fájl.

– Leesett, összetört mobiltelefon vagy tablet adatait szintén megmentjük, legyen akár összetört kijelző, sérült alaplap vagy bármi más probélma.

– Elázott, beázott eszköz adatmentése sok esetben összetett feladat, ám laborunk felkészült ezekre az esetekre is, és rendszerint hajtunk végre 100%-os mentést ilyen készülékekről is.

– Bootloop-os eszköz adatmentése a legtöbb esetben kivitelezhető. A sikeresség valószínűsége függ a a meghibásodástól és a készülék típusától!

 

Elveszett, törölt adat visszaállítása

TÖRLÉS:

– Ha a lomtárból is eltávolítottuk fájljainkat, akkor is van lehetőség a visszaállításra. Fontos, hogy amint észlelte a bajt, ne használja tovább számítógépét és ne próbálkozzon otthoni módszerekkel a visszaállításra, mert adatai végleg helyreállíthatatlanná válhatnak.

– Ha digitális fényképező vagy kamera menüjéből törölt képeket vagy videókat, akkor a memóriakártyát el kell távolítani, de semmiképpen nem szabad csatlakoztatni otthoni számítógéphez, mert minden mappaművelet, amit a gép végez a memóriakártyán, az adatok visszaállíthatóságának esélyét csökkenti.
Javasolt a kártya szakértő kezekbe juttatása.

FELÜLÍRÁS:

– Ha egy meglévő fájlt véletlenül felülírunk, és szeretnénk hozzáférni az eredeti tartalmához, nincs más dolgunk, mint kikapcsolni a gépet vagy leválasztani az adathordozót és bejuttatni laborunkba. Amennyiben a felülírást követően nem használja az eszközt és nem kísérel meg otthoni módszerekkel adatvisszaállítást, a felülírt fájl jó eséllyel visszaállítható.

FORMÁZÁS:

– Ha értékes adatait egy véletlen vagy meggondolatlan formázás miatt elveszíti, azokat cégünk szakszerű módszerekkel visszaállítja. Ebben az esetben is fontosos, hogy a formázást követően lehetőség szerint ne történjen más művelet. Ha mégis, akkor olvassa el az Újratelepítés pontunkban leírtakat.

ÚJRATELEPÍTÉS:

– Operációs rendszer újratelepítése után – még ha az előző fájlrendszer le is lett formázva – jó eséllyel menthetőek régebbi adatok, ám fontos, hogy az új operációs rendszerrel mennyit működik a számítógép. Minél több használattal telt óra vagy nap múlik el, annál inkább csökken az adatok visszaállíthatóságának esélye.

PARTÍCIONÁLÁS:

– Újrapartícionált meghajtó esetében is van lehetőség a korábbi adatok visszaállítása, de sok múlik azon, hogy a partícionálást követően még milyen egyéb, az adatok menthetőségének szempontjából nem kivánatos műveletek történtek.

VÍRUSTÁMADÁS:

– Különféle vírusok különféle, súloyos problémákat okozhatnak az adatainknak. Letörölnek, elrejtenek fájlokat, blokkolják számítógépünk használatát, működésképtelenné teszik az operációs rendszert, sőt, titkosíthatják fájljainkat váltságdíjat követelve. Fontos tudni, hogy az utóbbi esetben a váltságdíj megfizetése után sem történik semmi, az adatok továbbra is titkosítva maradnak. Bármilyen kárról is legyen szó, cégünk rendszeresen sikerrel állít helyre adatokat súlyosan fertőzött eszközökről is.

 Kérjen árajánlatot még ma!